dulu..sekarang..esok dengan rayyan akram

Thursday, October 9, 2014

Rayyan 3 years old..3 bag full..

Macam chipsmore la..kejap ada kejap xdak..
banyak nak tulis tapi tak brkesempatan..
sket2 la..

Rayyan Akram dah 3 years old..kalo dia nak ckp dia 3 years old mesti buat jari tiga pastu ckp mcm 3 bag full (lagu ba ba black sheep have u any wool..yes sir..yes sir..3 bag full..)
Rayyan dah nak masuk setahun kat tadika tu..so far perkembangan yg sgt bagus..kalo harap ibu ayah nak ajar mmg xdakla..Rayyan bukannya nak bukak buku kat uma..kalo bukak pun kena ugut dulu (nak jadi ultraman/ bomba kena belajar pandai2..)..baru tulis 2 3 huruf dah ngantokla, laparla, nak minumla, nak berbualla..mcm2 alasan..

Rayyan dah tau A-Z, dari 2 thn lebih lg dah tau (cuma L M N tu susah sket dia nak sebut..sampai kena sebat dgn ayah sbb susah sgt nak dapat..sian Rayyan..nasibla dapat ayah keja cekgu teacher --> Rayyan yg cakap..garang nak mampuihhh)
Tulis A B C pun dah boleh dengan tunjuk ajar la..kenal A B C tapi ada la 2 3 huruf yg dia confuse..mcm M dgn W..F dgn E..haha
1 2 3 pun dia dah kenal sampai 10..kira dengan jari pun dah boleh sampai 10 tapi bila 11 dia tanya mcm mana nak buat? ibu pun terpaksa pinjamkan 1 jari atau pun ckp je Rayyan ada jari tangan 10 je kalo ibu malas nak layan..haha..

Baca doa makan dan lancar, doa tido dah lancar..fatihah kena guide lagi ayat yg depan..kalo x nanti dia main skip je baca fatihah..perlukan banyak latihan lagi..asyik nak main ja, nak baca sket punya seksa..sorang2 pun boleh main..

Yang paling ibu happy bila Rayyan baca Peter & Jane dengan lancarnya..teacher Mahiran share video Rayyan baca Peter & Jane..good job Rayyan..

video

Birthday Rayyan 3 years..dapat kek 3 slice..okla tu..nanti Rayyan dah besar sket baru buat birtday party..buat skrg pun Rayyan tak ingat lagi nak cerita balik bila besar..at least ada gambar Rayyan tiup lilin..hehe



No comments: